CNC stružnice za kovino: izbirate lahko med različnimi vrstami 

Stružnice za kovino so nepogrešljiva naprava v številnih delavnicah. Seveda pa je od vaših konkretnih potreb, velikosti proizvodnje ipd. odvisno, katera vrsta naprave za obdelovanje kovine bi bila za vas najustreznejša. Preden se odločite za nakup naprave, je tako smiselno preučiti različne možnosti, ki jih imate. S tem si zagotovite, da bo naprava zares ustrezala vsem vašim zahtevam.

 

CNC stružnica za kovino 

Ciklične, horizontalne in vertikalne stružnice za kovino

Osnovni deli stružnice za kovino so vretenjak, postelja, sani s suporti, podajalni menjalnik, konjiček in limeta. Glede na to, kako so ti deli razporejeni, pa se je razvila delitev v štiri osnovne skupine. Tako je lahko stružnica univerzalna, karuselna, revolverska ali čelna stružnica. Univerzalna pride na primer v poštev predvsem pri manjših serijah ali individualnih izdelkih. Kot pove že njeno ime, gre za vsestransko napravo, ki pravzaprav združuje horizontalne, ciklične in vertikalne stružnice za kovino v eno samo napravo. V manjših delavnicah je takšna naprava običajno dobra izbira, pri večjem obsegu proizvodnje/za večje serije pa je pogosto smiselna uporaba ločenih, specializiranih naprav.

 

Danes najpogostejše CNC stružnice za kovino (računalniško krmiljene)

Znotraj osnovnih skupin naprav so se kasneje pojavili posamezni podtipi. Danes zagotovo najbolj razširjene so numerično krmiljene oziroma CNC stružnice. Prednost CNC (computer numerical control) tehnologije je občutno skrajšanje postopka proizvodnje posameznih izdelkov, s čimer se znižajo tudi stroški. Avtomatizacija zmanjša odstopanja na minimum – zaradi velike natančnosti/visoke stopnje ponovljivosti je to torej tip naprave, ki je kot nalašč za serijsko proizvodnjo. Možna je nastavitev več programov hkrati, kar še dodatno skrajša čas dela in močno poenostavi celostni proces.

 

Stružnica za kovino 

CNC stružnice za kovino Jesco Machinery: preverite naš katalog

V ponudbi podjetja CNC tehnika, kjer vam lahko ponudimo najboljše rešitve za vašo orodjarno, najdete različne tipe naprav za obdelovanje kovine. To so stroji priznanih proizvajalcev, kakršno je na primer podjetje Jesco Machinery, katerega proizvodi predstavljajo pomemben del naše ponudbe. V našem katalogu oziroma na spletni strani boste našli podrobnejše informacije o specifikah posameznih naprav za obdelovanje kovine, ki se ponašajo z najmodernejšo, sodobnemu uporabniku in sodobnemu času prilagojeno tehnologijo. Prav tako pa smo pravi naslov za vse, ki potrebujete hitri, profesionalni in zanesljivi servis različnih obdelovalnih strojev ali pa njihovo obnovo (retrofit). Poleg novih našo ponudbo sestavljajo rabljene naprave, ki so seveda zelo dobro ohranjene in natančno pregledane. Na naši spletni strani lahko najdete tudi seznam nekaterih podjetij, s katerimi smo v preteklosti že uspešno sodelovali in jim zagotovili optimalne rešitve za njihove delavnice oziroma proizvodne obrate. Upamo, da se jim boste kmalu pridružili tudi vi!

 

Besnica 22a,
1000 Ljubljana

 

031 815 670
info@cnc-tech.si

 

Pon-Sob 8:00-17:00
Nedelje in prazniki zaprto