Žična erozija: cena naprave in osnovne informacije o postopku

 

Žična erozija je postopek, ki je zelo uporaben pri obdelovanju določenih vrst materialov. Tam, kjer drugi postopki zaradi nekaterih specifik ne bi bili primerni, nas pogosto reši prav žična erozija. Stroji za žično erozijo, morajo biti seveda dovolj zmogljivi in natančni, saj je mogoče le tako zagotoviti najboljše rezultate …

 

Žična erozija cena 

Kdaj pride v poštev žična erozija?

Večinoma se žična erozija izvaja takrat, ko je trdota materiala oziroma obdelovanca previsoka, da bi bilo mogoče uporabiti katerega izmed drugih postopkov. Čeprav se zdi torej to na prvi pogled kot rešitev v sili, pa v resnici obstaja tudi precej prednosti, ki jih prinaša CNC žična erozija. Cena postopka je na primer zelo ugodna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti visoko natančnost pri obdelavi. Žična erozija se sicer izvaja izključno na elektroprevodnih materialih. Zaradi ugodne cene žične erozije in večje natančnosti v primerjavi z mnogimi drugimi obdelovalnimi stroji in metodami postaja sicer postopek vse bolj razširjen tudi v proizvodnji, ne le v orodjarstvu.

 

Kako poteka žična erozija (opis postopka)

Se sprašujete, kako sploh poteka žična erozija? Opis žične erozije bi bil seveda lahko precej kompleksen, a v osnovi gre za to, da pri obdelavi elektroprevodnih materialov uporabljamo žico, običajno izdelano iz medenine, ki jo vpnemo med dve vodili. Mednju vstavimo predmet, ki ga želimo obdelati. Pomembna je tudi ustrezna debelina žice, ki je običajno od 0,1 mm do 0,3 mm. Specifika postopka pa je tudi ta, da poteka v vodi, iz katere so bili odstranjeni ioni (električno nabiti delci), torej v t. i. deionizirani vodi. 

 

Žična erozija SPM cena 

CNC žična erozija: cena strojev zelo dostopna

Omenili smo že, da je zelo pomembno, da se pri postopku uporabljajo kakovostne naprave, kar zagotavlja natančno obdelavo, v skladu z zahtevami posameznega projekta. Prav takšne naprave vam po dostopni ceni ponujamo v podjetju CNC Tech. Gre za naprave priznanega proizvajalca Seoul Precision Machine. Izbirati je mogoče med različnimi modeli, in sicer S43, S64, S85, S85H in S1060H. Tehnične lastnosti posameznih naprav, kot so dimenzije hodov, velikost delovnega rezervoarja, maksimalna velikost in teža obdelovanca, dimenzije mize, kot rezanja, premer žice ipd., lahko primerjate s pomočjo informacij, ki jih najdete na naši spletni strani. Tako je mogoče izbrati napravo, ki bo kar najbolje ustrezala vašim potrebam. Na voljo smo vam za morebitna vprašanje oziroma dodatne informacije glede cene, principa delovanja in specifik posameznih naprav. Povpraševanje pa lahko preprosto oddate tako, da izpolnite obrazec, ki je prav tako dostopen na spletni strani.

 

Besnica 22a,
1000 Ljubljana

 

031 815 670
info@cnc-tech.si

 

Pon-Sob 8:00-17:00
Nedelje in prazniki zaprto